ALBA SOLEY
ESPAIS BUITS
INTRODUCCIÓ
Aquesta activitat de Creació fotogràfica i cinema, consisteix a capturar moment on no sols siguin fotografies, ni una cinematografia, malgrat això tenen una mica de totes dues coses. Són imatges fixes amb un detall en moviment, on, aquestes, tenen el poder d'atreure'ns d'una manera hipnòtica.
Per aconseguir aquest objectiu, abans vam haver de realitzar diferents exercicis. Primer vam explorar el nostre entorn, descobrint els diferents carrers, no massa transitats, que ens envoltaven. Una vegada situats vam voler analitzar-los una mica més a profunditat, endinsant-nos en la recerca de diferents espais buits, amb l’ajuda d’un croquis creat per nosaltres.
Seguidament, vam fotografiar totes les zones que trobàvem interessants. A continuació, en vam escollir cinc de les millors, tenint en compte la seva qualitat, enfocament i enquadrament. Per després analitzar-les d’una forma més metòdica, creant escenaris ficticis dins d’aquests espais.
Per editar el vídeo i aconseguir el resultat amb el qual hem acabat, vam utilitzar l’aplicació CapCut. Vam superposar el vídeo del tren a la imatge prèviament editada en blanc i negre. Vam haver d'esborrar manualment el fons per deixar veure només el tren a color. ​
(carpeta on apareixen totes les fotos)
Finalment, va afegir la música per ambientar el vídeo en el passat, i l’àudio amb l’anunciament de paraules de Rodalies.
PROJECTE FINAL
ANÀLISI
En primer pla podem observar un fons en blanc i negre del camp, donant a entendre una època antiga. Tot i això, de sobte ens sorprenem amb l'entrada del tren que passa per sobre de les vies, veiem que té una tonalitat molt més acolorida en comparació a la resta, és a dir, a color.
Per altra banda, en l'àmbit sonor, detectem una música tènue dels anys 20-30. Per tant, en dona una mena de sensació que ens transporta a una altra època més antiga. En canvi, quan ''el tren del temps'' transita, escoltem cap a on es dirigeix. Transmeten un viatge pel temps cap a l'actualitat.