top of page
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

QUÉ ES?

Panoràmic és el festival que explora la relació entre el cinema, la fotografia i les noves formes d'imatge, i promou i incentiva la recerca de nous llenguatges i narratives audiovisuals. Està organitzat per Grisart i se celebra a Granollers, concretament a la Roca Umbert. Des del 20 d’octubre fins al 27 de novembre. En aquesta edició, la temàtica del festival és "El Quart Paisatge", on busca jugar amb la imatge fixa i la imatge en moviment. El seu objectiu és trobar les diverses maneres de comunicar-nos a través de l’art, més concretament, la imatge. A través de 7 exposicions.

ICONS

Icons és una exposició de Jojakim Cortis & Adrian Sonderegger, i comissariada per Andrés Hispano.  Els artistes suïssos van iniciar la sèrie fotogràfica el 2013 amb l'objectiu de recrear minuciosament algunes de les imatges més representatives de la història de la fotografia.

Ells construeixen models tridimensionals al seu estudi, per recrear imatges bidimensionals utilitzant diferents materials com paper, cartó, sorra, fusta, teixit, cotó, poliestirè, guix, ciment, pintura i molta cola. Ens mostren des de diferents perspectives el fora de camps de les imatges, les eines usades i fins i tot els suports fets servir. Deixant-nos entrar així dins del procés i esforç de cada obra. A part que com són imatges conegudes ens recorden i transporten fins a com podria haver estat aquell moment.

Adrian-Sonderegger-web.jpg
1200_1666283702titanic.webp
01-icons-web.jpg

BRINGING INTIMACY INTO THE LANDSCAPES

«Bringing Intimacy in the Landscape», creat pel col·lectiu Riverboom.

En concret aquesta exposició és un projecte que ret homenatge al gran mestre del paisatge americà del segle XX: Ansel Adams. Ell va ser un fotògraf que fotografiava paisatges del parc nacional de Yosemite en blanc i negre. On Riverboom va voler tornar a recrear, aquesta vegada en color i afegir un detall on apareix amb diferents mesures i distància en totes les imatges. Consisteix en un seguit de diferents quadres on a primera vista podem veure tan sols un fons paisatgístic bastant tranquil, però el punt que per mi va fer que es convertís en el meu projecte preferit de l'exposició va ser que en apropar-te a l'obra t'adonaves que hi havia una persona amagada ensenyant el cul. 

Crec que és una bona manera de divertir i submergí dins de cada detall de l'obra, ja que una vegada que ets conscient des de fora no pots parar de voler saber on es troba aquell senyor i fixar-te inconscientment de cada pinzellada.

Clica les primeres imatges per saber una mica més sobre elles:

FOREST MIND

L'exposició de Forest Mind d'Ursula Biemann i comissariada per Mercè Alsina, mostra el seu projecte com a resultat d'una investigació desenvolupada durant anys, contextualitzat a la selva. El vídeo conjuga diversos corrents de coneixement al voltant de la intel·ligència de les plantes, les relacions interespècie, la codificació de la vida i la seva forma d'emmagatzemar i alliberar informació. És una instal·lació audiovisual de dos canals sincronitzats de 31 min. On ens exposa la crítica sobre el món actual i la protesta per preservar els boscos de l’Amazònia colombiana.

 

Aquest treball ens fa reflexionar sobre la relació que tenim com a humans amb la resta d'éssers vius del planeta. A través de dues perspectives de compromís amb el món ens apropa a la saviesa mil·lenària de la població Sarayaku.

descarga (2).jpg
baixa.webp

SOMOS, CASI POR COMPLETO, POLVO DE ESTRELLAS

"Somos casi por completo polvo de estrellas" és una exposició de fotollibres comissariada per Lucía Morón i María Gutiérrez.

Aquesta exposició està formada per molts llibres de diferents formes, textures, mides, i colors. On cada un d'ells crea una espècie de quart paisatge. Si ens fixem en els llibres podem observar que combinen el vincle del cos i el paisatge, animals, fets històrics i desastres ecològics en ells. En aquests llibres es combinen diferents recursos molt creatius, però al seu torn aporten en molts d'ells una crítica social on trobem fins i tot fotos de paisatges destruïts per l'activitat humana.

VIOLENCIA NATURAL

Violencia natural de Mayra Martell comissariada per Paula Laverde i Laia Casanova, ens presenta dos projectes a partir d'imatges estàtiques i videoart, Cerro de Pasco i Ciudad Juárez, que posa en evidència el paisatge fruit de l’explotació d’espais naturals llatinoamericans i els seus resultats estètics i socials.

Exposa la devastació dels camps explotats per fabricar mines que creen un desastre, contaminen i emmalalteixen als habitants de la zona a Cerro de Paso. 

D'altra banda, ens mostren el tràfic il·legal de persones, droga i armes a Ciudad Juàrez, transmès a través d'una producció audiovisual amb fotografies i vídeos reals. On ens transporta tan profundament al punt de ser conscients de l'entorn, familiars i fins i tot persones que han passat per aquestes condicions.

511d31_31d770a322ba40668b4c67bdc68474c2f000.webp
99af20_fc4a11869b83476c9bac811a4fcc0582_mv2.webp

ENVÍAME LA FOTO

"Envíame una foto" de Gadea Burgaz comissariada per Laia Casanova , Alelí Midelman i Alessandra Monachesi, és un projecte consisteix a ressaltar el viatge de les imatges a través de correspondències postals en una única adreça entre tres llocs.

 

A Palma de Mallorca l'artista les tria, agrupa, pensa i envia diàriament diferents destinataris de Calce. Al mes següent, a Calce, aquestes postals físiques es barregen amb fotografies antigues familiars dels seus habitants amb noves, digitals de paisatge de la zona. Les composicions viatgen amb l'artista a Granollers, on produirà un muntatge, lliure, indefinit, afegint-hi materials reutilitzats com un tros de marc o una camussa trobada.

DESCOBREIX LA FÀBRICA!

"Descobreix la fàbrica" és una exposició a càrrec de Distòpic (Gerard Toledano) i es tracta d’una intervenció a Roca Umbert Fàbrica de les Arts a partir de la implementació de la realitat augmentada. Els visitants poden observar i descobrir l’entorn modificat amb capes de diferents elements 3D o imatges o vídeos projectats a les parets a través del seu dispositiu mòbil.

Va ser de les més divertides i per mi impressionants. Veure com a través d'una pantalla es va crear un quart paisatge ple de flora i fauna que tenia moviment i el que podies participar-hi, on al seu torn podies fer-te fotos de record va ser molt recomanador.

IMG-20221028-WA0039.jpg
web1-DescobreixLaFabrica.jpg
IMG-20221028-WA0039.jpg

activitat

Hem recreat una foto que formava part de l'exposició Somos, casi por completo, polvo de estrellas amb els recursos que teníem a sobra i utilitzant l'espai de la Roca Umbert:

ORIGINAL

511d31_9611fb4e85ba4627be68f849b9bd79f9_mv2 (1).webp

RESULTAT

Depresión en Zaruma de Fabiola Cedillo

bottom of page